Pietrain De Grain

De broers Gerard en Reinard De Roover zijn opgegroeid op een familiaal varkensbedrijf in Temse en nu ze aan de leeftijd gekomen zijn om mee in het bedrijf te stappen willen ze zich specialiseren in de rechtstreekse verkoop van het kwaliteitsvlees van hun Piétrainvarkens.

Piétrain is een gespierde varkenssoort dat stevig in het vlees zit en een laag vetgehalte heeft, maar het is uiteindelijk het vakmanschap van de boer die de ultieme smaak van het vlees op je bord bepaalt.

De familie De Roover waakt erover dat er enkel natuurlijke voedingsstoffen in de trog van de varkens belanden: ze krijgen een uitgebalanceerd mengsel van maïs van eigen kweek, gekookte aardappelen, koolzaad, gerst, tarwe en melkwei op het dagelijks menu.

De samenstelling van het recept blijft het best bewaarde familiegeheim en dat geeft het Piétrain de grain-kwaliteitsvlees een extra dimensie. Als consument kan je er bovendien van op aan dat het varkensvlees volkomen antibioticavrij is en geen groeibevorderaars bevat.

Alle biggen worden geboren op het bedrijf en leiden er een rustig leven in goed geventileerde stallen, uitgerust met emissie-arme luchtwassers en blijven er tot ze slachtrijp zijn. Daarna gaan ze met eigen transport naar het slachthuis en komen als karkas terug naar de boerderij, waar ze ontbeend worden en verder verwerkt tot ze klaar zijn voor het bord en tegen een eerlijke prijs worden verkocht.

Contact

ADRES Doornstraat 145, 9140 Temse
TEL 0474 68 42 10 / 0477 72 23 93
MAIL info@pietraindegrain.be
SITE  www.pietraindegrain.be

Volg ons!

Openingsuren

Boerenmarkt Bazel (1ste zaterdag van de maand): 8u-12u

Boerenmarkt Tielrode (3de zaterdag van de maand): 9u-13u