Fruithoeve Berckelaer

Specialiteit: appelwijn

Rond hoeve “Berckelaer”, een naam die verwijst naar oude kadastrale benaming van dit rustige stukje Sint-Gillis-Waas, liggen meer dan 20 ha laagstamboomgaarden.

Eind jaren tachtig nam Berten Meersschaert die afgestudeerd was aan de tuinbouwschool in Sint-Niklaas en daarna hogere Fruitteeltschool volgde in Nederland de gewasbescherming voor zijn rekening op het fruitteeltbedrijf van vader Julien. Dit resulteerde in een overschakeling van de klassieke naar de geïntegreerde of milieubewust fruitteelt. Hierbij worden nuttige insecten zoals roofmijten, roofwantsen, lieveheersbeestjes sluipwespen e.a. ingezet om schadelijke te bestrijden waaronder spint, roestmijt, bladluizen, perenbladvlo … Op deze manier kan hoogwaardig kwaliteitsfruit geteeld worden met een minimum aan gewasbeschermingsmiddelen.

Het huwelijksfeest van Berten en Isabel in 1994 was het ultieme moment om hun Jonagold appelwijn te laten degusteren door familie en vrienden. De vele positieve reacties waren het startsein voor een jaarlijks toenemende productie van dit edele vocht. Zo wordt op dit moment ongeveer 10% van de appelproductie verwerkt tot appelwijn. Voornamelijk Jonagold, geschikt door zijn hoge sapproductie en rijk aan natuurlijke suikers in combinatie met Elstar en Boskoop die een hoger zuurgehalte bevatten en over rijke aroma’s beschikken, vormen de basis van de heerlijke Berckelaer appelwijn.

Contact

ADRES Holdamstraat 1, 9170 Sint-Gillis-Waas
TEL 0477 35 07 89
MAIL info@berckelaer.be
SITE  www.berckelaer.be

Volg ons!

Openingsuren

Wil je graag meer weten over ons fruitbedrijf?
Contacteer ons voor een bedrijfsbezoek. Vanaf 20 personen organiseren wij rondleidingen en laten we je kennis maken met ons bedrijf en milieubewust telen.

Hiernaast beschikken wij ook over een automaat. In het seizoen kan je hier dagelijks je portie vitaminen komen halen.